Recept dana: Kokos kolač sa malinama i belom čokoladom

Kolač koji će obožavati i mlađi i stariji

20.04.2023. 07:18
  • Podeli:
Kokos kolač sa malinama i belom čokoladom-6437c5b42147c.webp Foto: Youtube Printscreen / Delicious and simple food

Kolači sa kokosom spadaju u lagane, kremaste i, naravno, preukusne. Jedna od velikih prednosti ovakvih kolača jeste i ta što je priprema uglavnom brza i jednostavna, pa ih mnoge domaćice često prave.

Ukoliko ste ljubitelj kokosa i ovakvih poslastica, obavezno isprobajte recept za kolač sa mekanim kokos biskvitom, voćnim želeom i filom od krem sira.

Sve to u kombinaciji sa belom čokoladom odozgo stvoriće pravu fantaziju ukusa u kojoj će uživati i mlađi i stariji.

Sastojci:

Za koru:

- 2 jajeta

- prstohvat soli

- 100 g šećera

- 1 kašičica vanilin šećera

- 70 g ulja

- 50 ml mleka

- 80 g brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- 40 g kokosa

Za premazivanje:

- 50 ml mleka

- 2 kašičice šećera u prahu

Za voćni žele:

 -1 kašičica želatina

- 60 ml hladne vode

- 750 g zaleđenih malina

- 50 g šećera

Za fil:

- 50 g šećera

- 400 ml slatke pavlake 

- 300 g krem sira

- 40 g kokosa

- 100 g bele čokolade

Priprema: 

Jaja umutite sa prah šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli, a zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve sjedinite, pa sipajte mleko, kokos i ulje i sve dobro promešajte.Testo sipajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom i pecite ga oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ostavite da se ohladi, a zatim gotovu koru izbockajte viljuškom i premažite mlekom koje ste pomešali sa šećerom u prahu.

Želatin pomešajte sa vodom i ostavite ga da nabubri, a u međuvremenu u tiganju pomešajte maline i šećer, pa kada se smesa bude istopila, dodajte i želatin i kuvajte, uz neprestano mešanje, još nekoliko minuta.

Smesu sipajte preko kore i lepo je poravnajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru dva sata.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom, dodajte krem sir i sve sjedinite mikserom, a zatim sipajte kokos i lagano umešajte. Fil sipajte preko voćnog želea i ukrasite belom rendanom čokoladom, a zatim ostavite oko dva sata u frižideru, da se ohladi.

Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()