Sočna i mekana teletina u preukusnom sosu od šampinjona
Danas poslužite ručak u kom će cela vaša porodica uživati.
Mekano teleće meso sa bogatim prelivom od pečuraka, biće praznik za vaša nepca.
Recept nije komplikovan, a ručak će biti preukusan. Ovako napravljena teletina sa šampinjonima sjajno izgleda, pa još i ako imate goste, definitivno nećete pogrešiti.
Nakon ručka, zasladite se čokoladnom lepoticom - boem tortom.
Operite meso, prosušite, istrljajte sokom od limuna, pa posolite. U šerpi prekrijte vodom i pustite da zakuva.
U međuvremenu očistite i operite povrće. Nasecite pečurke na listiće, a šargarepu na komade. U luk zabodite karanfiliće. Operite peršun i napravite vezicu. Sve dodajte mesu, pustite da provri pa kuvajte oko 90 minuta.
Zamesite brašno i puter.
Oko 30 minuta pre kraja kuvanja dodajte u meso, umešajte i ostavite da provri. Nakon kuvanja sklonite šerpu sa šporeta. Izvadite meso, peršun i luk. Usitnite meso. Razmutite žumanca i pavlaku, time zgusnite sos, ali nemojte više kuvati.
Dodajte meso i ostavite oko pet minuta da odstoji. Začinite i ukrasite po želji naseckanim listićima peršuna.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.