Nećete pogrešiti ako ovo spremite ukućanima
Ako volite kinesku kuhinju i slatkaste ukuse, onda će vam se ovaj recept baš svideti.
Napravićete jelo koje će biti ukusnije nego u većini kineskih restorana koje možete naći u Srbiji.
Iz Unine kuhinje stiže recept za kinesku piletinu sa ananasom i verujte nećete pogrešiti ako ovo spremite ukućanima.
Za marinadu
Iseći piletinu na kockice. Dodati usitnjeni beli luk, soja sos, so, biber, pola kašičice sode bikarbone i jednu kesicu gustina. Sve to promešati i u tu smesu dodati belance.
Nakon mešanja ostaviti sat vremena da meso odstoji u marinadi. Za to vreme napraviti sos.
U činiju sipati smeđi sećer, dodati soja sos, med, alkoholno sirće, kečap i vodu. Piletinu uvaljati u gustin i na zagrejanom ulju pržiti minut-dva sa svake strane na srednje jakoj vatri dok meso ne porumeni.
Izvaditi ga na ubrus da upije višak masnoće.
Ananas iseckati na kockice, a pripremljeni sos sipati u čisti tiganj. Jednu kašiku gustina umutiti sa kašikom ovde i onda dodati u sos, mešati sve dok se masa ne zgusne.
Skloniti sa vatre, pa u sos dodati prženu piletinu i ananas i promešati. Servirati uz pirinač, posuti mladim lukom i susamom.
Detaljniju pripremu ovog recepta možete pogledati u video-prilogu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.