Lagani zalogaji bez suvišnih kalorija
Tikvice su izuzetno fleksibilna namirnica od koje se mogu pripremiti odlična ukusna, lagana i osvežavajuća jela. Budući da su tikvice blagog ukusa, one se odlično kombinuju sa jačim aromama, poput sastojaka za pica fil.
Sa druge strane, one su i niskokalorične, pa na ovaj način možete uživati u svom omiljenom jelu, ali uz znatno manji unos kalorija – 100 grama pečenog testa za picu može da sadrži do 360 kalorija, dok ista količina tikvica sadrži oko 20 kalorija.
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
Presecite tikvice na pola i kašičicom izdubite sredinu, ali ostavite oko jedan centimetar povrća uz koru (da liči na mali čamac). Tikvice posolite i pobiberite i stavite na papir za pečenje. Stavite ih u rernu na osam do 10 minuta dok ne omekšaju, piše Punkufer.hr.
Polovinu izdubljenih tikvica sitno iseckati i prodinstati na ulju zajedno sa seckanim crnim i belim lukom. Dinstajte oko tri do četiri minuta dok povrće ne omekša.
Dodajte seckani paradajz i paradajz sos i sve zajedno kuvajte još oko dva minuta.
Sos ravnomerno podelite na prepolovljene pečene tikvice. Na tikvice dodajte rendani sir i masline. Po želji možete dodati i malo šunke ili pršute.
Punjene tikvice vratite u rernu i kratko zapecite dok se sir ne otopi. Poslužite sa svežim bosiljkom i uživajte u savršenom prolećnom obroku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.