Tope se u ustima doslovno
Baka Jelena Petrović i njen deka odlučili su da sa nama podele starinski recept za vanilice. U njihovoj kući već 50 godina se na ovaj način sprema ovaj domaći kolač i nema tu nikakve greške.
Nije previše teško, pratite video recept i uspeće vam sigurno. Za sve one koji vole i koju vanilicu uz kafu da pojedu, ovo će biti san snova.
U vanglicu razbiti jaje, dodati mast, margarin i šećer, a onda to sve i izmiksati penasto. Dodati potom brašno i malo praška za peciva na vrh noža. Obraditi testo, razviti ga na debljinu pola centimetra, pa vaditi male kružiće, možete to uraditi čepom od flaše za vodu.
Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom, napravite razmak između njih jer vanilice narastu tokom pečenja. Peći 20 minuta na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.
Kada se ohlade, mazati džem na jednu stranu, pa ih udvajati. Uvaljajte svaku u šećer u prahu.
Što duže stoje, to su mekše i tope se u ustima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.