Recept za brz ručak iz rerne: Njoke sa spanaćem i sirom

Uživajte u pripremi ovog divnog jela i podelite ga sa svojim najmilijima

25.06.2024. 10:28
  • Podeli:
njoke ručak-667a7fa70d37d.webp Foto: Pixabay

Tražite ukusan i brz recept za ručak? Pečene njoke sa spanaćem i mocarelom su pravo rešenje za vas. Ova kombinacija mekih svežih njoki, svežeg spanaća i rastopljenog sira stvara savršeno jelo koje će zadovoljiti vaše ukuse i osigurati hranljiv obrok.

Uz jednostavne korake i osnovne sastojke, možete lako pripremiti ovo ukusno jelo koje će oduševiti celu porodicu.

Sastojci:

  • 3 čena belog luka
  • 1 veliki crni luk
  • 700 g pasiranog paradajza (može i pelat iz konzerve
  • 1 kašičica meda
  • 80 g bebi spanaća
  • 800 g svežih njoki
  • 300 g sira (mocarele)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber
  • 25 g svežeg bosiljka koji možete i sami da uzgojite (po ukusu)
  • rendani parmezan za serviranje (po ukusu)

Priprema:

1. U velikom tiganju koji može da ide u rernu zagrejte maslinovo ulje. Dodajte sitno seckane crni i beli luk, pa ih dinstajte dok ne omekšaju.

2. Dodajte pasiran paradajz, med, spanać, so, biber i njoke. Ako koristite, dodajte svež bosiljak.

3. Dinstjte oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine i spanać ne počne da vene.

4. Zatim dodajte sir isečenu na komade i sve dobro izmešajte.

5. Pripremljeno jelo stavite u rernu i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni, dok mocarela ne poprimi zlatno braon boju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()