Recept za domaće praline: Slatki zalogaji se tope u ustima

Jednostavno se spremaju

13.01.2024. 14:15
  • Podeli:
Praline (1)-641c596b8d927.webp Foto: pixabay

Napravićete ih brzo i lako. Idealne za slavsku ili svečanu trpezu.

Potrebno je:

  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 4 kašike ulja
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g mlevenih lešnika 
  • 100 g mlevenog keksa

Priprema:

Rastopite ulje i čokoladu na pari (posebno belu, a posebno crnu čokoladu). Dno i stranice kalupa premažite čokoladom pa stavite u frižider da se stegne. Slatku pavlaku dobro umutite miskerom pa dodajte mlevene lešnike i mleveni keks. Zatim punite kalupe filom do pola, pa prelijte čokoladu da bude ravno. Pustite da se praline dobro prohlade pa ih vadite iz kalupa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()