Recept za domaću pileću paštetu: Zdravija nego bilo koja kupovna

Dodajte je kao prilog ili namažite na hleb

24.01.2024. 16:03
  • Podeli:
Pašteta (1)-63f37755e185d.webp Foto: Pixabay

Domaća pileća pašteta pravi se lako, a ukusom nimalo ne zaostaje za onom kupovnom.

Potrebno je:

  • 1 komad pilećeg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 6 kiselih krastavaca
  • 10 maslina bez koštica
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • 1 kašičica majčine dušice
  • pola limuna
  • kašika senfa
  • so
  • biber
  • ulje
Foto: Shutterstock

Priprema:

U šerpi sa slanom vodom skuvajte piletinu. Izvadite piletinu i sačuvajte šolju bujona.  Ohlađeno meso stavite u blender, dodajte luk, krastavčiće, masline i začine pa blendajte, postepeno dodavajući bujon. Kremastu smesu posolite i pobiberite po ukusu, pa dodajte sok od limuna i senf. 

Izblendajte sve sastojke, da se ujednače, pa sipajte u činiju. Ostavite da se pašteta ohladi. Mažite je na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu. Čuvajte paštetu u frižideru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()