Pravi se na razne načine, a ovaj je jednostavan i ukusan
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo originalni recept za domaću pitu sa jabukama i grizom.
Jabuke izrendati, dodati šećer, cimet, griz i malo ulja. Koru raširiti na sto i četkicmom premazati sa uljem.
Dodati drugu, pa treću koru premazati. U dno staviti tri kašike jabuka i rasporediti po dužini. Urolati i ređati u podmazan peleh. Iseći na manje rolate i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C, oko 40 minuta da porumeni.
U šerpu sipati šećer, dodati vodu i kolutove limuna, kuvati 3-4 minuta. Pred kraj dodati vanilin šećer i ohladiti.
Pečenu pitu preliti, a ohlađenu služiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.