Recept za domaću pitu sa jabukama i grizom: Poslastica iz bakine kuhinje

Pravi se na razne načine, a ovaj je jednostavan i ukusan

29.11.2023. 08:39
  • Podeli:
bakina kuhinja-6566e65a9922b.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo originalni recept za domaću pitu sa jabukama i grizom.

Potrebno je:

  • 500 gr gotovih tankih kora za baklavu
  • 1 kg jabuka
  • 4 kašike griza
  • 2 kašike šećera
  • malo cimeta
  • ulje

Za preliv:

  • 1 šolja od 200 gr šećera
  • 1 šolja vode
  • 1 vanilin šećer
  • limun
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Jabuke izrendati, dodati šećer, cimet, griz i malo ulja. Koru raširiti na sto i četkicmom premazati sa uljem.

Dodati drugu, pa treću koru premazati. U dno staviti tri kašike jabuka i rasporediti po dužini. Urolati i ređati u podmazan peleh. Iseći na manje rolate i premazati uljem. Peći na 200 stepeni C, oko 40 minuta da porumeni.

U šerpu sipati šećer, dodati vodu i kolutove limuna, kuvati 3-4 minuta. Pred kraj dodati vanilin šećer i ohladiti. 

Foto: Bakina kuhinja

Pečenu pitu preliti, a ohlađenu služiti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()