Recept za laganu večeru: Napravite Pancanelu

Donosimo vam recept za posnu, italijansku salatu od hleba i paradjza, sa sardinama

25.02.2023. 18:46
  • Podeli:
Italijanska salata (1)-63f76ad6e8062.webp Foto: Pixabay

Pancanela je tradicionalna toskanska salata čiji je glavni sastojak suvi hleb. 

Odlično rešenje za situacije kada niste bili u kupovini namirnica i niste raspoloženi za kuvanje.

Sastojci

  • 1 konzerva sardine u maslinovom ulju
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike svežeg bosiljka
  • 700 g seckanog paradajza
  • 150 g hleba, bez kore, prepečenog
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • so, biber

 

Priprema

U velikoj činiji pomešajte ulje, limunov sok, beli luk, so i biber. Zatim dodajte seckani paradajz, hleb, crni luk i bosiljak te mešajte dok se ne sjedine ravnomerno sa prvobitnom smesom. 

Ostavite salatu da odstoji 5 minuta kako bi se ukusi ravnomerno rasporedili.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()