Recept za najbolji preliv za pite

I za slane i za slatke pite

16.03.2023. 19:25
  • Podeli:
Pita (1)-6411bdb372d8c.webp Foto: Pixabay

Bilo da pravite slanu ili slatku pitu, domaćice već dobro znaju da je dobar preliv već pola posla. Mnogi već dugo koriste ovaj preliv, i pita uvek bude lepa, vazdušasta i kompaktna.

Sastojci:
  • 7 kašika brašna
    1 suvi kvasac
    2 šolje mleka
    1 šolja ulja
    so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:

Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premazujete ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()