Pogledajte šta je baka sve stavila u kupus, tražiće se tanjir više
Pored supe, čuvene bele čorbe i paprikaša, kuvani kupus jedno je od najpopularnijih jela “na kašiku” u kućama širom Srbije.
Priprema je brza i laka, a obrok je zdrav jer sadrži obilje povrća i može se spremati bez mesa. Recept za pripremu današnjeg ručka donosimo vam iz bakine kuhinje.
Kupus iseći na krupnije kocke, staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke, pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati zelenu papriku i list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva 45-50 min. Dodati začin i paradajz kad se kupus skuva.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i seckan beli luk, propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, ako treba dodati soli. Naseckati još malo peršunovog lista.
Ostaviti da vri minut, dva i isključiti ringlu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.