Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu.
Đuveč je tipično vojvođansko jelo, varivo od povrća. Neki ga prave sa dodatkom mesa, neki bez, a mi vam danas donosimo recept idealan za one koji poste sredom i petkom.
Osvežavajuće i lako varivo izuzetno je popularno i služi se uz pečeni pomfrit ili krompir, razne salate, sireve, čorbe.
Pravo iz kuhinje bake Jelene Petrović stiže recept za posni đuveč.
Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, da dodati smrznuti sastav za đuveč ili 2 sveže paprike sečene, 2 šake graška, malo boranije, pa sve lepo propržiti.
Dodati pirinač i začine i naliti vodu da ogrezne. Kuvati na tihoj vatri da voda uvri. Dodajte peršunov list.
Uz neku čorbicu, ovo je sjajan ručak.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.