Recept za one koji planiraju da poste sredom i petkom: Laki ručak - đuveč

Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu.

25.07.2023. 09:42
  • Podeli:
djuveč yt jelajelena petrovic-64bf7b9f2cde9.webp Foto: Youtube/PrintScreen/ Jelajelena Petrovic

Đuveč je tipično vojvođansko jelo, varivo od povrća. Neki ga prave sa dodatkom mesa, neki bez, a mi vam danas donosimo recept idealan za one koji poste sredom i petkom. 

Osvežavajuće i lako varivo izuzetno je popularno i služi se uz pečeni pomfrit ili krompir, razne salate, sireve, čorbe.

Pravo iz kuhinje bake Jelene Petrović stiže recept za posni đuveč.

Potrebno je

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • sadržaj kesice za đuveč ili sveže povrće
  • 3 kašike opranog pirinča
  • 1 veći paradajz
  • 1 kašika začina
  • 1/2 kašičice crvene paprike mlevene
  • biber
  • peršunov list 
  • ulje


Priprema

Na ulju propržiti seckan luk, šargarepu, da dodati  smrznuti sastav za đuveč ili 2 sveže paprike sečene, 2 šake graška, malo boranije, pa sve lepo propržiti.

Dodati pirinač i začine i naliti vodu da ogrezne. Kuvati na tihoj vatri da voda uvri. Dodajte peršunov list. 

Uz neku čorbicu, ovo je sjajan ručak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()