Recept za originalni tiramisu: Haris gostima spremio bogatu trpezu - od bifteka do slasnog dezerta

Dobro se jelo i u poslednjem izdanju esmisije "Muštuluk"

09.11.2023. 14:43
  • Podeli:

Haris Džinović je protekle srede, kao i svake do sada, u okviru svoje muzičko-kulinarske emisije "Muštuluk" koja se emituje u dobro poznatom terminu od 22 sata na UNA televiziji, ugostio veselu ekipu.

Atmosfera je bila na zavidnom nivou, a u razgovoru, pesmi i specijalitetima uživale su članice grupe Frajle i Toni Cetinski.

Haris je ovog puta spremio izvrsna jela, i to "Pene Arabiatu" za predjelo i sporo pečeni biftek sa njokama i tartuf sosom za glavno jelo i kao šlak na tortu, dezert - tiramisu.

Predjelo: Pene Arabiata

Potrebne namirnice za 5 osoba:

  • Pene 300g
  • Čeri paradajz 200g
  • Beli luk 50g
  • Pelat 200g
  • Bosiljak 15g
  • Maslinovo ulje 20ml
  • Ruzmarin 20g
  • Nana 10g
  • Paradajz sos 400g
  • Šećer 5g
  • So

Način pripreme:

Čeri paradajz blanširati da bi se odstranila ljuska. Oljušten paradajz ispasirati u mikseru, uz dodatak svih ostalih začina da bi se dobila fina salsa. Salsu zagrejati u odgovarajućoj posudi, skuvati pene (oko 12 minuta), pa spojiti pastu sa sosom i servirati sa listićima bosiljka.

Glavno jelo: Sporo pečeni biftek sa njokama i tartuf sosom

Potrebne namirnice za 5 osoba:

  • Biftek 1,5kg
  • Maslac 250g
  • Neutralna pavlaka 250ml
  • Dimljeni sir 50g
  • Sos tartufata 50g
  • Parmezan 50g
  • Njoke 250g
  • Peršun 30g
  • So (po ukusu)
  • Biber (po ukusu)

 

Način pripreme:

Biftek posoliti i kratko ga ispeći u tiganju sa svih strana, kako bi se zatvorile sve pore. Tako pečen biftek premazati maslacem i peći u rerni 3 sata, na 65 stepeni. Na svakih sat vremena, meso treba okrenuti na drugu stranu.

U odgovarajuću posudu sipati pavlaku za kuvanje da prokuva, dodati sos tartufata i sireve, i po potrebi začiniti.

U ključaloj slanoj vodi skuvati njoke. Kada su skuvane, prebaciti ih u posudu sa otopljenim maslacem i peršunom.

Servirati odrezak mesa, sos i njoke i ukrasiti klicama.

Dezert: Tiramisu

Potrebne namirnice:

  • Jaja 10 komada
  • Maskarpone 1,25 kg
  • Šećer 6-7 supenih kašika
  • Kakao 30g
  • Piškote 4 pakovanja po 105g
  • Nes kafa 5 kašičica
  • Rum 3 kašike
  • So

 

Način pripreme:

Odvojiti žumanca od belanaca, pa mikserom umutiti belanca u čvrst šam uz malo soli, a žumanca umutiti sa šećerom. Kada žumanca postanu penasta, spojiti ih sa belancima i maskarpone sirom. U ključalu vodu dodati nes kafu i rum. Kada se

prohladi, natapati piškote i ređati ih u pleh tako da strana piškote koja ima šećer bude okrenuta na dole. Prekriti filom piškote i ređati red piškota i red smese, dok se ne potroše. Staviti pleh u frižider. Pre serviranja, posuti kakao po kolaču.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala i putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 125), Orion Telekom (na poziciji 11), BeotelNet (na poziciji 11), Supernova (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), Sat Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), Telemach (na poziciji 69), Logosoft (na poziciji 630), home.tv HT ERONET (na poziciji 30), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), TXTV (na poziciji 168), KDS Ortak (na poziciji 35), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12) i Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()