Recept za penasta peciva iz bakine kuhinje: Mekanija i ukusnija nego iz bilo koje pekare

Idealni za doručak

30.04.2024. 11:03
  • Podeli:
bakina kuhinja 1-6630b089252c2.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz dobro poznate bakine kuhinje vam predstavljam dva divna recepta za penasta domaća peciva.

Dva recepta od jednog testa. Pogledajte kako možete imati divne penaste krofnice i sjajno pecivo, pletenice kao iz pekare.

Potrebno je:

  • 1 kockica kvasca
  • 300 ml mleka
  • 2 jaja
  • 3 kašike ulja u testo
  • 650 gr brašna
  • ulje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U vanglu sipati mlako mleko i izmrviti kvasac, dodati jednu kašičicu šećera. Staviti i nekoliko kašika brašna i ostavite da se kvasac aktivira. Dodajte jaja, ostatak brašna, ulje i dobro obraditie testo da bude glatko.

Pokriti da odmori 30 minuta. Podeliti na pola pa oblikovati lopte i opet ostavite pokriveno 10 minuta. Prvu loptu razviti za prst debljine u pravougaonik i seći šire trake. Seći na kraće trake pa stavljati jednu preko druge i štapićem pritisnuti po sredini, a krajeve spojiti. 

Ostaviti da odmore 10 minuta i pržiti u dubokom ulju. Posuti sa prah šećerom.

Foto: Bakina kuhinja

Drugo testo takođe razviti kao prvo, ali seći na duže trake stavljati tri trake jednu na drugu pritisnuti štapićem i preseći nožem po dužini i isplesti pletenicu. Ređati u pleh pa kad malo porastu premazati žunacetom, posuti susamom i krupnom solju.

Peći na 200 stepeni C 30 minuta da porumene. Mogu se služiti kao sendviči, odlični deci za doručak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()