Lagana za stomak, a lagana i za pripremu
Na današnjem meniju je pita sa prazilukom, prava domaća i preukusna.
Baka Jelena Petrović rešila je da sa vama podeli recept za sjajnu pitu sa prazilukom i krompirom, nema šanse da vam ne uspe, recept je veoma jasan i lak.
Lagana za stomak, a lagana i za pripremu, ne treba vam puno vremena, ne brinite.
Iseckati praziluk, dodati mu suvi začin i ispržiti ga, a zatim u njega dodati rendani krompir i mleveni biber, sjediniti sve da se dobije kompaktan fil za pitu. Sa strane u činiji umutite jaja, jogurt, pavlaku i prašak za pecivo.
Koru raširite, zatim nauljite, pa rasporediti na nju dve kašike fila od praziluka i krompira i tako sa svakom narednom. Nafilovane kore skupljati u harmoniku i jednu do druge ih ređati u podmazan pleh.
Preliti sve smesom od jaja i pavlake. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Ovde možete videti ceo postupak spremanja pite sa prazilukom u video formatu:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.