Recept za pohovani kačkavalj iz rerne: Bez prženja u dubokom ulju, gotovo za samo 10 minuta

Poslužite uz salatu i prilog po vašem izboru.

04.07.2024. 07:30
  • Podeli:
pohovana piletina pohovani kačkavalj pixabay-66854c3612cf1.webp Foto: Pixabay

Ko ne voli pohovani kačkavalj? Svi uživamo u ovom delikatesu. Hrskava korica i kremasta sredina čine pohovani kačkavalj pravom poslasticom koja osvaja na prvi zalogaj. 

Iako pržena i pohovana hrana možda nije najzdraviji izbor i ne bi trebalo da bude svakodnevna navika, povremeno je pravo uživanje počastiti se ovim specijalitetom.

Ovom jelu se posebno raduju mališani, ali ni odrasli ne mogu da mu odole. Pratite naša uputstva i obradujte svoju porodicu savršenim pohovanim kačkavaljem iz rerne.

Sastojci:

  • 4 deblje četvrtaste kriške kačkavalja
  • 2 jajeta
  • 2-3 kašike brašna
  • 4-5 kašika prezle
  • 2 kašike ulja
  • so i biber

Priprema:

Rernu zagrejte na maksimalnu temperaturu (ovo može varirati od rerne do rerne, ali preporučuje se 250° C). U jednoj posudi umutite jaja i ulje, pa dodajte malo soli i bibera. 

U drugu posudu stavite brašno, a u treću prezle. Kriške sira uvaljajte prvo u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.

Pohovane kriške sira poređajte u tepsiju i stavite u prethodno zagrejanu rernu. 

Pecite oko deset minuta ili dok prezle ne postanu zlatno smeđe. 

Poslužite uz salatu i prilog po vašem izboru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()