Kada budu gotove, možete ih filovati šećerom, orasima ili džemom
Počeo je post, vreme kada spremamo nešto drugačiju hranu, pa se na našoj trpezi nađu i slane i slatke đakonije. Kada je reč o poslasticama, tu su priznaćete palačinke neprevaziđene. Recept za palačinke je uvek svima pristupačan, pa čak i sada kada je vreme posta. Zato je recept za posne palačinke takođe jednostavan za pripremu.
U činiju pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so, pa promešajte da se sastojci sjedine. Margarin otopite na pari pa dodajte ovoj smesi, a zatim dodajte i vodu i ekstrakt vanile. Nežno mutite dok ne dobijete glatko testo, bez grudvica.
Za to vreme, zagrejte tiganj za palačinke i pecite ih kao što inače radite. Kada budu gotove, možete ih filovati šećerom, orasima ili džemom, a ukoliko ne postite, možete namazati i kremom, prenosi Ona.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.