Recept za posne palačinke: Poslastica za sva vremena bez jaja

Kada budu gotove, možete ih filovati šećerom, orasima ili džemom

04.12.2024. 18:38
  • Podeli:
palačinke, pixabay-65d47cebebfd4.webp Foto: Pixabay

Počeo je post, vreme kada spremamo nešto drugačiju hranu, pa se na našoj trpezi nađu i slane i slatke đakonije. Kada je reč o poslasticama, tu su priznaćete palačinke neprevaziđene. Recept za palačinke je uvek svima pristupačan, pa čak i sada kada je vreme posta. Zato je recept za posne palačinke takođe jednostavan za pripremu.

Sastojci za posne palačinke:
  • 3 šolje brašna
  • 100 g šećera
  • 100 g margarina
  • 300 ml vode
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • malo soli
Priprema posnih palačinki:


U činiju pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so, pa promešajte da se sastojci sjedine. Margarin otopite na pari pa dodajte ovoj smesi, a zatim dodajte i vodu i ekstrakt vanile. Nežno mutite dok ne dobijete glatko testo, bez grudvica.

Za to vreme, zagrejte tiganj za palačinke i pecite ih kao što inače radite. Kada budu gotove, možete ih filovati šećerom, orasima ili džemom, a ukoliko ne postite, možete namazati i kremom, prenosi Ona.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()