Priprema je jednostavna, a rezultat fantastičan
Predstavljamo vam recept za hranljivi posni pasulj koji će vas okrepiti, pravo iz kuvara baka Jelene Petrović. Ovo kuvano jelo bogato je povrćem, ukusno je i zdravo, savršeno za dane posta, ali i za one koji vole da pojedu nešto i bez mesa.
Priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan! Kombinacija pasulja, povrća i začina stvara savršen balans ukusa. Uz pasulj preporučujemo i salatu od praziluka sa paradajzom.
Pasulj očistiti dobro, oprati ga, pa preliti sa malo vode i kuvati 5-6 min. Prosuti prvu vodu, isprati pasulj i naliti drugu vodu preko njega. Dodati naseckan crni luk i šargarepu na kolutove, krompir sečen na sitne kockice, lovorov list, biber u zrnu, sve to staviti u šerpu. Nakon par minuta dodati malo kima, ko voli, zatim svežu papriku iseckanu, alevu papriku i sve to zajedno kuvati dok skoro pa ne bude gotov pasulj, otprilike 30 minuta.
Pred sam kraj kuvanja dodati spanać, zajedno kuvati par minuta.
U tiganj sa strane sipati malo ulja i dodati jednu kašičicu brašna i malo belog luka iseckanog na sitno. Kratko to propržiti, pa u smesu dodati mlevenu papriku, promešati i sipati zapršku u pasulj.
Ostaviti da vri dva minuta, a onda dodati suvi začin i peršunov list. Promešati i ostaviti na toploj ringli do služenja.
Iseckati sitno praziluk, beli deo, pa ga posoliti i rukom dobro izgnječiti dok ne pusti sok. Sipati u njega mleveni paradajiz i sve to izmešati. Dodati i malo ulja u salatu i još jednom promešati da se svi sastojci sjedine.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.