Recept za savršenu štrudlu sa makom: Kombinacija koja popravlja dan u trenu

Niko joj ne može odoleti

14.04.2024. 23:04
  • Podeli:
doručak, štrudla sa makom, mak, kafa, hrana, pixabay-659d18ffdefc8.webp Foto: pixabay

Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 30 g kvasca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 50 g šećera
  • 50 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 500 g maka
  • 200 g šećera
  • 1,5 šolja mleka
Foto: Pixabay

Za premaz:

  • 1 jaje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi s toplim mlekom razmutite kvasac i šećer. Dodajte brašno, jaje, žumance i otopljen maslac, pa zamesite testo. Pustite da odstoji 20 minuta, pa podelite na 3 dela.  Zatim pomešajte mak i šećer da napravite fil. Mleko zagrejte, skoro do ključanja, pa ga postepeno dodajte maku i šećeru. Promešajte da se sastojci dobro sjedine. Razvucite testo pa ga premažite filom i uvijte u rolat. Obložite pleh papirom za pečenje pa naređajte štrudle. Premažite štrudle umućenim jajetom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()