Riba pržena u prezlama je ukusnija i hrskavija od ribe pržene u brašnu
Božićni post je u toku, a sve dok traje moramo da vodimo računa šta će se naći na trpezi. Mnogi misle kako moraju da se odreknu omiljene hrane, ali to nije istina, jer sada gotovo svaka mrsna namirnica ima i svoju posnu zamenu. A osim posta u toku su i praznici, a zna se da za Badnje veče svečanu trpezu mora da krasi riba.
Ako želite da oduševite goste i porodicu, treba da naučite da je spremate savršeno. Ribu nije teško pripremiti bilo da ste ljubitelj morske ili rečne ribe. Ali, postoje neki saveti koji će vam još više olakšati i ribu učini mnogo ukusnijom.
Ribu je lakše očistiti ako makazama ili nožem prvo isečete peraja.
Кada pripremate rečnu ribu koja se oseća na blato, potrebno je da u vodu ili ulje dodate malo aromatičnog bilja i začina.
Riba pržena u prezlama je ukusnija i hrskavija od ribe pržene u brašnu, prenosi Krstarica.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.