Rižoto sa piletinom: Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim

Osvaja na prvi zalogaj

23.10.2024. 12:45
  • Podeli:
pirinač, rižoto, piletina, hrana, pixabay-65d74fa8d2701.webp Foto: Pixabay

Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.

Potrebno je:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 200 g integralnog pirinča
  • 1 glavica luka 
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • maslinovo ulje
  • 400 ml vode
  • peršun

Priprema:

Iseckajte piletinu na kockice. Šargarepu, luk i papriku isecite na sitne kockice. Na tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite seckani luk, pa kad dobije boju dodajte i sečenu piletinu. Pržite sve dok ne omekša. U sečenu piletinu dodajte sitno sečenu šargarepu, papriku i beli luk, pa pržite, uz povremeno dolivanje vode. Posolite i pobiberite, pa začinite suvim biljnim začinom. Umešajte pirinač pa kuvajte uz dolivanje vode. Pospite rižoto seckanim peršunom i parmezanom i služite. 

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()