Prste da poližeš
Iz bakine kuhinje vam donosimo recepet za pileće batake i domaću supu. Savršen ručak za čitavu porodicu.
Batake posuti suvim začinom i staviti da se dinstaju u tiganj. Dodati 30 mililitara ulja i dolivati malo vode.
Pred kraj ih zapeći da porumene. Izvaditi meso, a u toj masnoći ispržiti kašiku brašna da dobije krem boju. Sipati paradajz i vodu, dodati začin i šećer.
Mešati da provri pa ubaciti meso i poklopiti tiho da kuva 3-4 minuta. Naš ručak je gotov. Uz to jelo skuvati krompir, iseći pa služiti uz piletinu.
Kako supa da bude bistra:
Kad supa provri skinuti penu i kuvati na tihoj vatri. Supa treba da ima meso, šargarepu, celer, jedan krompir, luk prepečen, zrno bibera. Kad se skuva procediti pa zakuvati domaće rezance. Meso možete vratiti odvojeno od kostiju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.