Šampinjoni sa prazilukom: Rapsodija ukusa i vitamini iz tiganja po bakinom receptu

Posno jelo - savršeno za porodični ručak

04.01.2025. 10:45
  • Podeli:
Šampinjoni sa prazilukom bakina kuhinja 5-6778fa4590041.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo savršenu ideju za ručak pun vitamina - šaminjone sa prazilukom i povrćem.

Potrebno je:

  • 2 praziluka
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 250 gr šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • suvi začin
  • ulje

Priprema:

Naseckajte praziluk, papriku i šargarepu. Dodajte ulje i malo vode, tri kašike i među prste suvog začina. Izmešajte i poklopite da se dinsta. 

Dodajte šampinjone, krupnije na listiće, a sitnije cele. Izjednačite poklopite i dinstajte još 15 minuta. Pred kraj ubacite seckan beli luk.

Na kraju malo seckanog peršuna.

Uz ovaj brz obrok ispržite malo ponfrita ili baren krompir po želji. Prijatno!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()