Šarena štrudla: Neodoljiva kombinacija mlevenih oraha, maka i vazdušastog testa

Po bakinom receptu je savršena

30.09.2024. 08:55
  • Podeli:
Šarena štrudla, bakina kuhinja-66fa46e40576b.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo nesvakidašnji recept koji sigurno niste probali - šarenu štrudlu u kombinaciji sa orasima i makom.

Potrebno je:

  • 20 gr kvasca
  • 300 ml mleka
  • 3 jaja
  • 100 gr šećera
  • 50 gr maslaca
  • korica limuna 
  • 800-900 gr brašna
  • 100 gr suvog grožđa
  • 200 gr maka
  • 200 gr mlevenih oraha
  • malo ulja
  • 2 kašike džema

Priprema:

U vanglici umutiti dva jaja i jedno belance, žumance ostaviti za premazivanje. U jaja dodati nadošli kvasac, sipati ostatak mlakog mleka, otopljen maslac, koricu limuna, brašno, malo soli i suvo grožđe. Zamesiti glatko testo. 

Ostaviti da poraste. U mak i orase sipati malo vrućeg mleka, pomalo ulja i izmešati. Šećer dodati po želji.

Kad testo nadođe, iseći dva dela obraditi rukom pa pokriti još malo. Razviti testo u pravougaonik tanko, premazati džemom malo, pa makom. Uviti u tanki rolat. Drugi deo premazati mlevenim orasima.

Spojiti pri vrhu  pa uviti u pletenicu, Staviti u duguljasti podmazan pleh pa kad poraste premazati jajetom. Peći na 180 stepeni C 50 minuta. Seći sasvim ohlađenu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()