Ručak gotov za tili čas
Šargarepa i belo meso savršen su spoj. Ukoliko sumnjate u to, eto još jednog razloga da pripremite ovaj recept.
- 1/2 kg šargarepe
- 2 veze mladog crnog luka
- 1 veza belog luka
- 1 crvena paprika
- so
- biber
- beli luk
- ulje maslinovo
Na ulju propržiti seckn mladi crni luk, pa dodati seckan beli lik i papriku.
Kad se izdinsta ubaciti na kolutove šargarepu. Dodati malo vode i dinstati da omekne oko 20 min. Posloliti, pobiberiti i dodati peršunov list.
Meso iseći na šnicle, pa ga izlupati i posoliti. Premazati sa senfom, pobiberiti i posuti belim lukom i dodati 2 kašike soja sosa i maslinovog ulja malo i sve izjednačiti.
Pokriti i ostaviti da odstoji bar 30 min. Peći na suvom tiganju ili roštilju. Pred kraj posuti sitno seckanim belim lukom.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.