Šarenilo na tanjiru: Pileće šnicle sa dinstanom šargarepom

Ručak gotov za tili čas

03.04.2023. 20:01
  • Podeli:
Pileće šnicle 1-6421583541941.webp Foto: Youtube Printscreen / Jelajelena Petrovic

Šargarepa i belo meso savršen su spoj. Ukoliko sumnjate u to, eto još jednog razloga da pripremite ovaj recept.

Sastojci

- 1/2 kg šargarepe
- 2 veze mladog crnog luka
- 1 veza belog luka
- 1 crvena paprika
- so
- biber
- beli luk
- ulje maslinovo

Priprema

Na ulju propržiti seckn mladi crni luk, pa dodati seckan beli lik i papriku.

Kad se izdinsta ubaciti na kolutove šargarepu. Dodati malo vode i dinstati da omekne oko 20 min. Posloliti, pobiberiti i dodati peršunov list.

Meso iseći na šnicle, pa ga izlupati i posoliti. Premazati sa senfom, pobiberiti i posuti belim lukom i dodati 2 kašike soja sosa i maslinovog ulja malo i sve izjednačiti.

Pokriti i ostaviti da odstoji bar 30 min. Peći na suvom tiganju ili roštilju. Pred kraj posuti sitno seckanim belim lukom. 

Ceo postupak pripreme pogledajte u videu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()