Sataraš sa pirinčem po receptu naših baka: Posno jelo za celu porodicu

Rapsodija ukusa

03.10.2024. 09:15
  • Podeli:
sataraš bećarac bakina kuhinja-66fe436f1d5a6.webp Foto: Bakina kuhinja

Žudiš za ukusnim i jednostavnim jelom koje će oduševiti celu porodicu? Ovaj sataraš sa pirinčem je savršen izbor! Kombinacija slatke paprike, sočnog paradajza i mirisnog pirinča stvara neodoljiv spoj ukusa. Ovaj posni specijalitet je idealan za brze ručkove ili večere, a sigurni smo da ćeš ga pripremati iznova i iznova.

Potrebno je:

  • 2 veće glavice crnog luka
  • 6 paprika 
  • 2 paradajza
  • ulje 
  • 1 kašika pirinča
  • malo suvog začina

Priprema:

Ispržiti seckan luk, dodati sečenu papriku, pa je dinstati sa lukom. Dodati opran pirinač i oljušten paradajz. 

Krčkati na veoma tihoj vatri da se pirinač obari.

Dodati malo suvog začina i to je to... Kao prilog možete služiti baren krompir ili pire krompir.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()