Saveti iskusnih domaćica pomoćiće da napravite savršen tart sa makom.
Koristite sveži mak i kvalitetno brašno da biste dobili najbolji tart.
Izmerite sastojke, pripremite kalup i zagrejte rernu pre nego što krenete sa mešanjem sastojaka.
Balans između teksture testa i mak fila je potreban za savršen tart. Napravite lagano i prozračno testo i dovoljno vlažan fil, da zadrži mekoću.
Ako previše budete pekli tart će da bude suv, a ako premalo, biće sirov. Vodite računa o temperaturi u vremenu pečenja da bi bio zlatno smeđe boje, i mekane teksture.
Ako dodate malo maslaca, slatke pavlake ili mleka, možete značajno da poboljšate ukus i sočnost tarta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.