Savršen doručak: Kačamak spremljen na ovakav način nikada niste jeli

Pravo je vreme da isprobate ovaj recept

04.05.2023. 21:37
  • Podeli:
Kačamak 2-64524801645c8.webp Foto: Youtube Printscreen / Jelajelena Petrovic

Recept za kačamak spremljen na nešto drugačiji način, hrskava kora i meko punjenje oduševiće vas na prvi zalogaj.

Potrebno je:

- ostatak skuvanog kačamaka

- malo sira

- 2 jaja

- malo brašna

- prezle

- so, ulje

Priprema:

Ostatak vrućeg kačamaka rasporedite u podmazan pleh da bude debljine bar 2 cm.

Dobro ga kašikom pritisnite, isecite sa podmazanim nožem na kocke pa u svaku kocku ugurajte po želji kockicu tvedjeg sira.

Staviti u frižider na pola sata. Istresite na dasku, pa ga nožem sad isecite gde ste malopre da dobijete kocke. Uvaljajte u brašno i umućena i posoljena jaja pa u prezle. Pržite u ulju na srednjoj temperaturi.

Uz krišku sira, čašu jogurta, kiselog mleka ili već po izbori poješće se u slast ostatak kačamaka i ko ga ne voli.

Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()