Mekana domaća proja je savršen dodatak svakom jelu, a po ovom receptu ćete je obožavati
Gotovo svi volimo da jedemo domaću proju. Mekana proja je sjajan obrok i sama za sebe, ali je isto tako i idealan dodatak svakom jelu i trpezi, pri čemu uz dodatak sira postaje posebno ukusna. Ovaj recept za proju možete modifikovati i da bude posna, ali i tada će biti neodoljivo ukusna.
Smesu koju napravite izlijte u pleh i pecite, a možete je peći u kalupu za mafine ili modlicama. Ako ne jedete belo brašno, ukusna je i sa heljdinim ili speltinim brašnom. Što se tiče mleka, možete ga menjati jogurtom ilil vodom, ili čak kombinovati sve troje. Takođe, ako ne želite da stavljate ulje, možete istopiti mast i upotrebiti jednu šolju iste, piše Glossy.
Umutite sve sastojke.
Izlijte u pleh ili kalup za mafine, pa pecite 40 minuta na 220 stepeni.
Pospite po želji susam po vrhu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.