Savršen spoj karamele, čokolade i biskvita: Kremasta novogodišnja poslastica

Keks torta iz bakine kuhinje nikoga ne ostavlja ravnodušnjim

28.12.2023. 11:42
  • Podeli:
bakina kuhinja torta 6-658d49f94e856.webp Foto: bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo čokoladnu keks tortu, savršenu za novogodišnje i božićne praznike

Potrebno je:

  • 600 gr keksa
  • 1 l mleka
  • 4 pudinga od karamele
  • 200 gr šećera
  • 200 gr maslaca
  • 200 g slatke pavlake
  • 100 gr čokolade
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U šerpu staviti 150 gr šecera pa ga istopiti i pretvoriti u karamel. Dodati 800 ml mleka da provri. U ostalom mleku od 200 gr istopiti puding pa za zakuvati.

Skinuti sa vatre pa ga prohladiti. Umutiti maslac ili margarin sa šecerom  pa ga izmešati sa prohlađenim pudingom.

Umutiti slatku pavlaku, pa je polako sjediniti sa kremom karamela. 

Podeliti na pola i u jedno dodajte rastopljenu čokoladu. U mleko dodajte čokoladno mleko, pa ugrejte, u mleko provucite keks i ređajte u poslužavnik. 

Foto: Bakina kuhinja

Premažite karamelom, drugi red dodati  keks i čokoladnu kremu, treći karamel, četvrti čokolada keks i završetak sa karamelom odozgo (može šlag). 

Ostaviti da torta prenoći i ukus će biti kremasto savršen.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()