Savršena riblja čorba gotova za sat vremena: Jednostavno, brzo i ukusno

Najbrži način da spremite riblju čorbu

04.12.2023. 19:19
  • Podeli:
riblja čorba pixabay-648c255d4a61a.webp Foto: Pixabay

Mnogi vole riblju čorbu, ali se ustručavaju da je prave jer vlada mišljenje da ona mora i do sedam sati da se kuva na tihoj vatri.

Ovaj recept za riblju čorbu je gotov za svega sat vremena. Jednostavan i brzinski recept, a ukus će vas sigurno oboriti s nogu. Ono što je sigurno, svi će misliti da ste je kuvali satima i tražiće sigurno da im sipate još.

Sastojci:

  • 500 g fileta oslićaglava šarana
  • dve šnicle šarana
  • konzerva tunjevine u komadima
  • 200 grama dagnji
  • crveni luk
  • celer
  • beli luk
  • šargarepa
  • bosiljak
  • pasirani paradajz ili sok od paradajza
  • lovorov list
  • maslinovo ulje
  • kora limuna
  • biber
  • brašno
  • aleva paprika
  • so

Priprema:

Prokuvate filete oslića, šnicle i glavu šarana, biće vam dovoljno 15 minuta. 

Foto: UNA

Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, celer i šargarepu. 

Kada prokuvate ribu, odvojite kosti i isitnite. Dodajte sve u šerpu sa povrćem i nalijte vodom. 

Ujedno bi trebalo dodati  i konzervu tunjevine koju ste prethodno iscedili. Nalijete sve sokom od paradajza, dodate  začine, dagnje i malo narendane kore limuna. 

Biće vam potrebno maksimalno sat vremena, da dobijete jedinstvenu fuziju ukusa. Na samom kraju pomešate malo brašna i aleve paprike, promešate sa malo tople vode i dodate u šerpu kao laganu zapršku.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()