Savršena večera uz jesenje filmsko veče: Zapečene palačinke u slasnom sosu

Ko bi odoleo ovakvim palačinkama?

22.10.2022. 18:55
  • Podeli:
zapečen palačinke-1666457423831.webp Foto: Pixabay

Teško je odoleti ovako savršenom receptu za palačinke koje su idealna večera za jesenje filmsko veče uz naš program.

Lake za pripremu, a još lakše za uživanje u dobrom zalogaju.

Sastojci su jednostavni: 300 g mlevenog mešanog mesa, tri mlada crna luka,120 g paradajz soka ili kečapa, kašičica suvog biljnog začina, prstohvat bibera, dvoje jaja, 180 g kisele pavlake, 100 g sira kačkavalja i 10 palačinki.

Na ulju propržite isjckan mladi luk pa mu dodajte mleveno meso i sve zajedno prodinstanti. Dodajte suvi začin i biber. Sklonite sa ringle, dodajte sok od paradajza ili kečap, promešajte i nafilujte palačinke. 

 

Filujete tako što na svaku palačinku stavite smesu i urolate. Urolane palačinke ređajte u podmazanu tepsiju. Umutite jaja i  kiselu pavlaku, sve pomešajte sa malo suvog začina i dobro izmešajte. Prelijte preko palačinki pa na sve to izrendajte kačkavalj.

Palačinke peći u rerni na 220 stepeni, 15 do 20 minuta.

Prebacite na kanal Una televizije, izaberite film i uživajte.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()