Mekan iznutra i hrskav spolja, po receptu Džejmija Olivera.
Kada god popularni britanski kuvar objavi neki kulinarski savet ili recept, a na hiljade vernih obožavalaca s društvenih mreža pohrli u svoje kuhinje da isprobaju njegovu ideju, a tako je bilo i nedavno kad je Džejmi Oliver na svom TikTok profilu otkrio kako savršeno ispeći krompir.
Oliver je tada podelio i korak za koji kaže da mnogi ljudi zaborave da ga naprave, a koji on naziva ključnim ako želite da vam krompiri budu savršeno pečeni – hrskavi spolja, a mekani iznutra.
Svoj video Oliver je nazvao ’11/10 recept za pečeni krompir’, a u njemu objašnjava:
“Prvo sam krompir skuvao u slanoj kipućoj vodi, oko 10 minuta.“
Nakon toga ga, kaže, treba procediti i dobro ‘protresti’ u cediljki pa dodati kašiku ulja i par kapi vinskog sirćeta.
Tada je krompir spreman za rernu gde se na 180 °C peče otprilike 50 minuta.
Za 40 minuta Džejmi vadi pleh iz rerne i s gnječilicom nežno pritisne svaki krompir, da se rastvori.
“Svaki krompir pritisnite pa ih vratite unutra na još deset minuta“, rekao je Oliver, a njegov je video za par dana prikupio neverovatnih 477,1 hiljada pregleda, piše Večernji list.
„Da, i ja to radim!“, napisao je jedan TikTok korisnik, a mnogi su odmah odlučili da isprobaju novi trik ‘golog kuvara’.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.