Piletina je jelo koje se možda i najčešće nalazi na srpskim trpezama.
Često su na trpezama u Srbiji razne varijante piletine: od pohovane do pečene piletine, ali svakako ručak je nezamisliv bez bar jednog jela čija je osnova upravo ovo meso.
Ipak, najjednostavnije je svakako da stavite pile u rernu, a onda se bavite drugim stvarima. A, mi vam danas donosimo jedan od najboljih recepata za pečeno pile, kakvo sigurno niste probali.
- 1 veće pile
- 100 ml majoneza
- 2 kašike pire paradajza
- granule belog luka
- malo bibera
- so
- ulje
Pile malo obraditi nožem i preseći na pola sa donje strane gde je belo meso. Dobro ga posoliti. U činiju sipati majonez, dodati pire paradajz, biber, beli luk ulje i sve izjednačiti. Premazati dobro pile sa svih strana. Najbolje pile peći na rešetki gde se može lepo ocediti.
Pokriti aluminijumskom folijom i držati sve vreme pečenja. Peći na 220 stepeni C oko sat i deset minuta (1.15) da lepo porumeni. Za prilog možete ono što vam je pri ruci ili ono što vole vaši ukućani.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.