Sjajan izbor za doručak: Prženice bez jaja sa posebnim začinom su hit u svetu

Teško im je odoleti

25.07.2024. 09:16
  • Podeli:
hleb, dvopek, tost, pixabay-66a1fb3ced51b.webp Foto: Pixabay

Pohovani hleb omiljen je doručak mnogih, a na internetu se nedavno pojavio jedan odličan recept koji garantuje dobro poznati ukus prženica, ali bez jaja i šećera.

Recept je podelila popularna blogerica Yumna i vrlo brzo je zaludeo internet. Ovaj jednostavni recept jedan je od top TikTok trendova na temu hrane i milioni su znatiželjno pogledali kako se prave klasične prženice bez imalo jaja.

@feelgoodfoodie Have you tried the viral milk toast? It’s basically French toast with no eggs or sugar but somehow my kids absolutely loved it! ☺️🥛🍞 #milktoast IB: @Stefani Horison ♬ original sound - Feel Good Foodie

Recept je jednostavan: u tiganju na srednjoj vatri rastopite malo maslaca, zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte mleko u tiganj. Pospite s malo cimeta i pecite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari.

Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa.

Kako se kaže u videu, uz malo strpljenja, vaš pohovani hleb s vremenom će lepo očvrsnuti i postati fino hrskav.

Kao i klasične prženice sa jajima, i ove po želji možete praviti slatke i slane (nemojte tada dodavati cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom ili voćem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()