Sjajna ideja za ručak: Recept za spanać iz kuhinje baka Jelene Petrović

Prava riznica zdravih izvora vitamina i minerala

Autor: Web UNA TV
04.12.2024. 14:27
  • Podeli:
spanac bakina kuhinja-6750588991146.webp Foto: Bakina kuhinja

Ukoliko se hranite zdravo ili to makar pokušavate, neizostavno jelo na vašoj trpezi trebalo bi da bude spanać. Bogat vitaminima, mineralima i antioksidantima spanać je povrće koje bi trebalo svako da uvrsti u svoju ishranu. 

Mi vam danas donosimo recept za pripremanje spanaća po receptu baka Jelene Petrović. 

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa rendana
  • ulje
  • 500 g spanaća
  • 3 čena belog luka
  • suvi začin

Priprema:

Luk iseckati, šargarepu izrendati i sve to dinstati na ulju. Spanać za to vreme operite, očistite i obarite. U njega zatim dodajte prženi luk sa šargarepom, a i beli luk. Ulijte vodu i sve zajedno izblendajte štapnim mikserom. 

Poklopite dok sve ne provri, zatim dodajte začine. Držite šerpu poklopljenu, jer će prskati. Nakon dva minuta od dodavanja začina, sklonite sa vatre. 

Služite uz pire krompir ili bareni krompir, ko voli može i meso spremiti pride. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()