Nećete se puno namučiti, recept je lak
Baka Jelena Petrović podelila je sa nama recept za pravljenje posnih sojinih pljeskavica, tako da oni koji poste ili izbegavaju jela sa mesom veoma će se obradovati.
Recept je veoma lak i ako nemate možda iskustva u kuhinji, veoma brzo ćete ga naučiti i spremati kao profesionalac. Ne brinite, zasucite rukave i pravac kuhinja.
Skuvati krompir i šargarepu, pa ih ocediti i izgnječiti. Dodati seckan luk, mlevenu papriku, biber, so i suvi začin. Ubaciti još brašno, griz i sojine pahuljice koje su stajale u vrućoj vodi pre toga.
Sve izjednačiti i formirati pljeskavice i pržiti na jačoj vatri pošto je to sve kuvano i brzo se isprži.
Vaditi na papirnu salvetu. Služiti toplo kao dodatak ili samostalno jelo, svakako su fantastične.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.