Sjajne kao dodatak uz jelo ili za večeru: Spemite sojine pljeskavice očas posla

Nećete se puno namučiti, recept je lak

Autor: Web UNA TV
01.12.2024. 22:30
  • Podeli:
posne sojine pljeskavice bakina kuhinja-674c212651e83.webp Foto: Bakina kuhinja

Baka Jelena Petrović podelila je sa nama recept za pravljenje posnih sojinih pljeskavica, tako da oni koji poste ili izbegavaju jela sa mesom veoma će se obradovati. 

Recept je veoma lak i ako nemate možda iskustva u kuhinji, veoma brzo ćete ga naučiti i spremati kao profesionalac. Ne brinite, zasucite rukave i pravac kuhinja. 

Potrebno je:

  • 2 krompira 
  • 1 veća šargarepa
  • 2 kašike sojinih pahuljica
  • 1 praziluk
  • 2 kašike griza
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica suvog začina
  • mleveni biber
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • so

Priprema:

Skuvati krompir i šargarepu, pa ih ocediti i izgnječiti. Dodati seckan luk, mlevenu papriku, biber, so i suvi začin. Ubaciti još brašno, griz i sojine pahuljice koje su stajale u vrućoj vodi pre toga. 

Sve izjednačiti i formirati pljeskavice i pržiti na jačoj vatri pošto je to sve kuvano i brzo se isprži.

Vaditi na papirnu salvetu. Služiti toplo kao dodatak ili samostalno jelo, svakako su fantastične.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()