Skuvajte pirinač kao profesionalni kuvari: Uz ove korake biće kao iz vrhunskih restorana

Tajna najboljih majstora

22.02.2024. 18:14
  • Podeli:
pirinač, rižoto, piletina, hrana, pixabay-65d74fa8d2701.webp Foto: Pixabay

Ako stavite suviše vode u pirinač postaće lepljiv, a ako stavite premalo biće tvrd. Pročitajte ove cake i više nećete da ponavljate iste greške, a jelo će biti fantastično.

Hladna voda, količina vode i poklopac

Pirinač isperite nekoliko puta u hladnoj vodi. Spustite ga u posudu sa hladnom vodom pa je stavite na ringlu. 

Najvažnije je da kuvate pirinač u količini vode potrebnoj da kada bude gotov, voda ispari. Ako stavite više vode postaće sočan i lepljiv, a ako sipate manje vode, biće tvrđi. 

Sipajte šolju i po vode i malo ulja na jednu šolju pirinča i za 12 minuta dobićete "al dente" pirinač. Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.

Foto: Shutterstock
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()