Sladoled torta: Lagana i kremasta poslastica koja se ne odbija

Idealna za vrele letnje dane

27.06.2024. 11:44
  • Podeli:
sladoled torta, pixabay-667d31a676d55.webp Foto: Pixabay

Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.

Za kore:

  • 15 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 300 ml mleka

 

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 100 g margarina
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 100 g šlag krema od vanile
  • 200 ml mleka

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne. Dodajte 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Varjačom lagano sjedinite pa i utisnitte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte sa 100 ml hladnog mleka. Ponovite postupak za još 2 kore. Zasebno, u posudi, umutite žumanca sa 150 g prah šećera i vanilinim šećerom. Sipajte u šerpu i kuvajte 20 minuta, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pustite da se dobro prohladi. Zasebno umutite margarin, maslac i 100 g prah šećera. Sjedinite obe smese. Stavite koru pa preko trećinu fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Šlag umutite sa mlekom pa time dekorišite tortu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()