Slana rozen torta: Hladno predjelo idealno za slavsku trpezu

Nestaće sa stola pre nego što postavite

02.10.2024. 18:29
  • Podeli:
shutterstock_14993134 slana torta, sendvič torta, predjelo, specijalitet, sendvič torta-65d9cc8df1412.webp Foto: Shutterstock

Mnogima omiljena rozen torta, ali u slanoj varijanti.

Potrebno je:

  • 430 g slanih rozen kora (8 kora)
  • 700 g kisele pavlake
  • 100 g krem sira
  • 150 g majoneza
  • 250 g šunke 
  • 4 jajeta
  • 100 g kiselih krastavčica
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema:

Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir i dobro promešajte da se sjedine. Odvojte 350 g fila sa strane (za dekoraciju).  Ostatak fila podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku. U drugu dodajte izrendane krastavčiće i 100 g sira. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru, fil sa šunkom i jajima, kora, fil sa krastavčićima i sirom i tako dok ne utrošite materijal. Završite sa korom. Preko kore stavite krpu ili foliju, pa preko stavite neki teret (knjigu, tepsiju…). Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga celu tortu premažite sa filom pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Pospite sa rendanim kačkavaljem. 

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()