Slana torta sa tikvicama: Jelo prefinjenog ukusa iz bakine kuhinje

Možete je služiti kao predjelo ili večeru

04.03.2024. 15:05
  • Podeli:
proja, bakina kuhinja-65e5bf97641bb.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo tradicionalnu slanu tortu sa tikvicama.

Potrebno je:

  • veza mladog crnog luka
  • malo belog luka
  • 50 gr kulena
  • 1 manja tikvica
  • ml biber
  • 4 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 150 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ulje za prženje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Tikvicu iseći na male kockice, posoliti i ostaviti 15 minuta u soli pa ih ocediti i isprati. Na ulju propržiti seckani luk, crni i beli, dodati oceđene tikvice i seckan kulen.

Dodati mleveni biber i izmešati. Skloniti sa vatre. Umutiti jaja mikserom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i na kraju pržene tikvice i sve izjednačiti.

Okrugli pleh 24 cm obložiti pek papirom, sipati i peći na 180 stepeni C 40-50 minuta da porumeni.

Najbolja pita sa tikvicama do sada. Uživajte!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()