Možete je služiti kao predjelo ili večeru
Iz bakine kuhinje vam donosimo tradicionalnu slanu tortu sa tikvicama.
Tikvicu iseći na male kockice, posoliti i ostaviti 15 minuta u soli pa ih ocediti i isprati. Na ulju propržiti seckani luk, crni i beli, dodati oceđene tikvice i seckan kulen.
Dodati mleveni biber i izmešati. Skloniti sa vatre. Umutiti jaja mikserom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i na kraju pržene tikvice i sve izjednačiti.
Okrugli pleh 24 cm obložiti pek papirom, sipati i peći na 180 stepeni C 40-50 minuta da porumeni.
Najbolja pita sa tikvicama do sada. Uživajte!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.