Obožavaju ga svi uzrasti
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za slani rolat, idealan za sve svečanosti i praznike.
Meso iseckati na tanje, ali tako da ostane celo pa ga kroz kesu izlupati blago tučkom. Posuti ga suvim začinom, mlevenim biberom i ako volite tucanom paprikom. Zatim ga premazati pavlakom ili kajmakom.
Staviti preko šunkaricu, opet premazati, pa staviti tanke listove sira, šampinjone, kuvana jaja i malo kačkavalja. Uviti meso, pa odozgo ušuškati suvu slaninu ili je uviti oko mesa. U pleh staviti pek papir, pa meso.
Peći na 200 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni i tečnost ispari iz mesa.
Ostaviti da se prohladi pa iseći i uživati u prelepom ukusu i izgledu.
Odlično jelo za slavlja i svečanosti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.