Slani rolat iz bakine kuhinje: Idealan za slavlja i praznike

Obožavaju ga svi uzrasti

25.10.2023. 08:17
  • Podeli:
bakina kuhinja rolat-6538b10acc659.webp Foto: bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za slani rolat, idealan za sve svečanosti i praznike.

Potrebno je:

  • pileće belo meso
  • 4 kasike kisele pavlake il kajmaka
  • 50 gr meksef sira
  • 50 gr kackavalja
  • 100 gr sampinjona
  • 150 g suve slanine
  • 150 gr sunkarice
  • 3 kuvana jaja
  • malo suvog zacina
  • ml. biber
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Meso iseckati na tanje, ali tako da ostane celo pa ga kroz kesu izlupati blago tučkom. Posuti ga suvim začinom, mlevenim biberom i ako volite tucanom paprikom. Zatim ga premazati pavlakom ili kajmakom.

Staviti preko šunkaricu, opet premazati, pa staviti tanke listove sira, šampinjone, kuvana jaja i malo kačkavalja. Uviti meso, pa odozgo ušuškati suvu slaninu ili je uviti oko mesa. U pleh staviti pek papir, pa meso.

Peći na 200 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni i tečnost ispari iz mesa. 

Ostaviti da se prohladi pa iseći i uživati u prelepom ukusu i izgledu. 

Foto: Bakina kuhinja

Odlično jelo za slavlja i svečanosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()