Recept za najmekše pancerote sa ukusnim punjenjem koje će vas oboriti s nogu.
Pancerote sa ukusnim punjenjem odličan su izbor za sve obroke, a deca ih s razlogom obožavaju.
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml tople vode
- 100 ml ulja
- pola svežeg ili 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 do 1/5 kašičica soli
- 500-600 gr brašna
- 1 jaje za premazivanje
- susam za posipanje (opciono)
- Šunka
- Sir po želji
- Pavlaka
- Origano
- Kečap
U vangli promešajte mleko sa vodom, dodajte šećer pa sipajte jednu kesicu suvog ili namrvite pola kockice svežeg kvasca. Ukoliko koristite sveži kvasac ostavite da malo nadođe, a ukoliko koristite suvi - promešajte.
U brašno dodajte so, promešajte pa postepeno uz mešanje dodajte u mleko sa kvascem, takođe dodati i ulje.
Umesite testo, prekrijte ga prijanjajućom folijom i ostavite na nekom toplom mestu da nadođe (oko 20 minuta). Za to vreme prirpemite punjenje tako što ćete naseckati sir, nešto suhomesnato i pomešati sa pavlakom, origanom i kečapom.
Pobrašnjavite radnu površinu i oklagijom razvijte testo srednje debljine pa činijom vadite kružiće.
Filujte jednu stranu kruga, preklopite je drugom pa viljuškom pritisnite ivice kako bi se testo spojilo. Pancerote premažite umućenim jajetom pa ih pecite na 220 C oko 20 min odnosno dok lepo ne porumene.
Ceo postupak pogledajte u videu:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.