Uživaćete u svakom zalogaju
Danas vam iz bakina kuhinje donosimo slano pecivo sa pavlakom i susamom, mekanije nego iz bilo koje pekare.
U malo mleka izdrobiti kvasac, dodati šećer i izmešati. Ostaviti pet minuta da kvasac nadođe. Sipati ga u vanglu pa dodati ostatak mlakog mleka, brašno, ulje, so i zamesiti glatko mekše testo. Mesiti da se ne lepi za prste.
Pokriti da naraste, a zatim istresti na sto koje ste malo pobrašnjavili.
Podeliti četiri loptice po 100 gr i osam kuglica po 80 gr obraditi ih rukom pa pokriti.
Veće loptice valjati na stolu dužine 50 cm, zatim napraviti mali krug tako da vam visi veća dužina koju će te okomotati oko kruga formirajući đevrek.
Poprskati vodom i uvaljati u susam. Manje loptice takođe izvaljate u kraći valjak jedan takođe poprskati vodom i uvaljati u susam. Drugi isti razvući u valjak pa isplesti pletenicu sa onim što je uvaljan u susam. Poređati u podmazan pleh. Kad malo odmori žumancetom premazati pletenice onaj deo što nema susama.
Ako ostane testa umesiti mali hleb kao što sam ja uradila u filmu. Peći na 220 stepeni oko 30-40 minuta. Uživajte u sjajnom ukusu!
Pripremu detaljnije pogledajte u videu koji sledi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.