Slatka čarolija: Spremite sočnu pitu sa jabukama po receptu baka Jelene Petrović

Lako se pravi, a ukus je fantastičan

23.11.2024. 09:20
  • Podeli:
pita sa jabukama bakina kuhinja-67418ff6f0e4c.webp Foto: Bakina kuhinja

Ko ne voli dobru domaću pitu sa jabukama? Retko ko. Uglavnom svi kad osete miris cimeta sa jabukama, odmah im krene voda na usta. 

Upravo takav recept vam donosimo iz kuhinje baka Jelene Petrović - spremite sočnu pitu sa jabukama, pravu poslasticu uz čaj ili kafu. 

Sastojci: 

  • 4 jabuke
  • tanke kore
  • griz
  • cimet
  • šećer
  • ulje
  • vanilin šećer

Priprema:

Jabuke oguliti i izrendati. Zasladiti po želji. Spojiti tri kore premazane uljem. Na treću staviti obilno jabuka, a na dno kora posuti cimet i punu kašiku griza.

Saviti malo ivice i uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh.

Rolnice iseći na manje rolate i premazati uljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta dok ne porumene.

U šerpu sipati 200 ml vode dodati 100-200 g šećera po želji i 1 vanilin šećer. Kad provri skloniti sa šporeta, zatim podliti pitu u plehu sa strane i po ivicama gde je sečena.

Vratiti u rernu i još peći 10 minuta da lepo porumeni, da griz nabubri i da bude hrskava. Služite pitu dok je topla. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()