Slatki, fini, mirisni kolačići koji se za tili čas isprazne iz kutije - vreme je za medenjake

Zamirisaće cela kuća

05.01.2024. 09:42
  • Podeli:
medenjaci baka-6597c0fcc2ac1.webp Foto: Bakina kuhinja

Da li možete da zamislite praznike, a da na stolu nisu božićni medenjaci?

Božićni medenjaci su, jednostavno, tradicija, baš koliko i kolačići na masti. Deca ih obožavaju jer su ukusni i šareni, izdašni su i mogu prilično dugo da stoje.

Zato vam za ovaj nezaobilazni slatkiš donosimo recept iz bakine kuhinje. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 120 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica mlevenog karanfilića
  • 1 kašičica cimeta
  • malo muskatnog oraščića
  • malo soli
  • 2 pune kašike meda
  • 1 vanilin šećer
  • 280 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Mikserom umutiti jaje, maslac i šećer, dodati mleveni karanfilić, cimet, muskatni oraščić, malo soli. Mikserom sve vreme mutiti. 

Dodati med, vanilin šećer i brašno sa praškom za pecivo. Umesiti testo rukama i razviti za prst debljine. 

Vaditi kalupima kolačiće i ređati u pleh obložen pek papirom. 

Peći na 150 stepeni 10 minuta. 
 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()