Slatko kao med: Posno medeno srce po receptu baka Jele

Preukusan kolač koji vas vraća pravo u detinjstvo

Autor: Web UNA TV
07.07.2024. 10:25
  • Podeli:
medeno srce bakina kuhinja-668a4c6b60c05.webp Foto: Bakina kuhinja

Medeno srce je jedan od kolača koji domaćice u Srbiji najčešće pripremaju. Pored toga što je veoma ukusan, ovaj kolač se brzo sprema i veoma je izdašan, a mogu bez greške da ga naprave i oni koji se ne mogu pohvaliti kulinarskim veštinama.

Potrebno je:

  • 200 ml kisele vode
  • šolja brašna od 200 g
  • 1 kašičica cimeta
  • 200 g čokolade posne
  • 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 100 g seckanih oraha
  • 100 g suvog grožđa

Priprema:

U činiju sipati vodu, dodati ulje, 2-3 kašika džema, pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti. 

Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati. Peći na 180 stepeni oko 10 minuta da se malo zapeče. Zatim 100 g čokolade omekšati, pa izmešati sa džemom. 

Izvaditi kolač, pa ga preliti sa čokoladom i džemom, pa sipati ostatak testa. Lepo poravnati i staviti da se peče još 40-50 minuta.

Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()