Za kuvanje ovog džema najbolje je koristiti latice nekalemljenih bledorozih ruža ili crvenih ruža
Foto: ShutterstockOvaj domaći džem od latica ruže jednostavan je i ukusan, a pravi se od latica divlje ruže, savršen za tost, pogačice, peciva ili palačinke, ali i uz sladoled ili kolače.
Slatko zadovoljstvo idealno za uživanje u trenutku, a lako se pravi.
Za kuvanje ovog džema najbolje je koristiti latice nekalemljenih bledorozih ruža ili crvenih ruža.
Sastojci:
Priprema:
Latice odvojte od peteljki, pa ih pažljivo operite hladnom vodom. Zatim ih spustite u vrelu vodu i kuvajte oko 15 minuta. Skuvane latice ocedite, a u vodu u kojoj su se kuvale sipajte šećer i prokuvajte da se šećer rastopi. Kada provri ubacite latice i sok od limuna. Kuvajte na umerenoj vatri dok ne dobijete gustinu karakterističnu za džem, ali vodite računa da se ne prekuva, da bi vam ostala lepa rubin boja, a ne karamelizovana od šećera.
Sklonite šerpu sa ringle, a vruć džem sipajte u tople sterilisane tegle. Zatvorite poklopc i tegle okrenite naopako. Nakon pola sata stavite ih u toplu rernu i ostavite preko noći da se postepeno ohlade. Tegle čuvati na tamnom i hladnom mestu, a nakon otvaranja držite u frižideru, piše Krstarica.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







