Ne postoji osoba koja ne uživa u ovoj poslastici
Foto: ShutterstockOblande su tradicionalna slavska poslastica koja je omiljena svim generacijama. Jednostavan i jeftin recept će oduševiti domaćice.
Ove poslastice su izuzetno pristupačne - sastojci su prejeftini, a rezultat je bogat ukus koji osvaja generacije.
Upravo zbog toga, oblande su savršeni kolači za slavsku trpezu jer su sastojci jeftini, a količinski dovoljno bogati da zadovolje sve goste.

U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i vodu ili mleko. Zagrejte dok se šećer ne istopi. Dodajte margarin i mešajte dok se potpuno ne otopi.
Sklonite sa šporeta i umešajte mleveni keks. Po želji, možete dodate i dve kašike kakaa ako volite čokoladniji ukus. Ostavite smesu da se malo prohladi.
Ređajte list oblande, namažite filom, pokrijte sledećim listom i tako redom. Na kraju stavite nešto teško preko oblande i ostavi 2-3 sata da se stegne.
Isecite na štanglice ili kocke i uživajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







